Balustrades, vloeren & trappen

Glazen trap op maat

Glas gebruiken als basismateriaal voor een balustrade, vloer of zelfs trap geeft een licht en ruimtelijk effect. We passen deze techniek al jaren toe en veiligheid staat daarbij altijd voorop: we doen hierin geen enkele concessie en passen altijd gelaagd veiligheidsglas en hoogwaardige metalen profielen en klemmen toe.

De mogelijkheden zijn divers, maar in grote lijn hebben we drie soorten constructies in ons programma: glas geklemd in klemmen die aan verticale balusters worden gemonteerd, glas geklemd in kokerprofielen (die als balusters fungeren) en glas dat aan de onderzijde wordt ingeklemd in het u-profiel dat tegen de vloer wordt gemonteerd. Met name dit laatste is een transparante oplossing, waarbij we overigens wel de montage van een reling over het glas aanbevelen.

Balustrades

Een balustrade van glas is een stijlvolle afscheiding. Hoewel een glazen balustrade niet zomaar te monteren is, passen wij de glazen balustrades al jaren succesvol toe.

Vloeren

Net als de balustrade is een glazen  vloer ook afkomstig uit de werkomgeving, maar prima toepasbaar in woningen. Transparantie vergroot het ruimtelijk effect en maakt het mogelijk dat daglicht ver en diep een woning kan binnendringen. Vloerdelen zijn altijd samengesteld uit gelaagd glas: meestal drie of vier lagen glas. Glassamenstelling en -dikte moeten aan strenge normen voldoen en het glasoppervlak dient stroef genoeg te zijn. We passen die regelgeving toe en verbinden techniek aan vorm door met u mee te denken over kleur, materiaal en afwerking.

Trappen

Een glazen trap is prima toepasbaar in woningen maar ook kantoren. Traptreden zijn altijd samengesteld uit gelaagd glas: meestal drie of vier lagen glas. Glassamenstelling en -dikte moeten aan strenge normen voldoen en het glasoppervlak dient stroef genoeg te zijn. We passen die regelgeving toe en verbinden techniek aan vorm door met u mee te denken over kleur, materiaal en afwerking.