Innovatieve glastoepassingen

Gelamineerd glas

Decoratief glas

Het GLAS Huys is volledig op de hoogte van alle gangbare en nieuwe materialen op het gebied van decoratief glas. We volgen alle ontwikkelingen op de voet en weten waar de grenzen liggen als het gaat om veiligheid, duurzaamheid, sterkte en stijfheid. Een greep uit het aanbod:
– decorfolies met zand look
– hout (HPL) gelamineerd op glas
– foto’s of afbeeldingen in het glas
– gelakt of geëmailleerd glas
– glas met een zeefdruk
– geprint glas
– stoffen gelamineerd tussen de twee glaspanelen.

We tonen u graag de mogelijkheden!

Glaswand licht laser

Lasertechnologie voor glas

De bewerking van glas met lasertechnologie (micro-spotting) biedt ongekende mogelijkheden. Een perfecte laser, in het nanometer bereik, maakt het mogelijk om grote grafische afbeeldingen te produceren met een ongelofelijke precisie. De visualisering van bijna alle grafische ontwerpen, elk design, schilderijen en foto’s is om te zetten.

Bij voldoende glasdikte kunnen er ook 3D-figuren in het glas aangebracht worden zonder de oppervlakte van het glas aan te tasten. Zo ontstaat er een prachtige dieptewerking. Bij de oppervlaktetechniek kunt u denken aan bijvoorbeeld hardglazen deuren, wanden, spiegels, enzovoort.

In de kern van het glas een gravure aanbrengen kan alleen bij ongehard glas, dit is wel weer samen te stellen tot gelaagd glas of isolatieglas.

Trap gebogen glas

Gebogen glas

Gebogen glas heeft terrein gewonnen als functioneel en esthetisch product. Voorbeelden waar gebogen glas toegepast wordt zijn onder andere:
– balustrades
– trappen
– liften
– tourniquets (draaideur)
– badkamers (douchedeuren).
Ook in gevels, op daken en in interieur wordt gebogen glas steeds vaker gebruikt als blikvanger.

Door de innovatieve techniek van gebogen vormen kunnen naast cilindrisch of sferisch gebogen glas tegenwoordig ook conisch of parabolisch gebogen vormen gerealiseerd worden, die in verdere veredelingsprocessen tot isolatieglas met veiligheidsglas verwerkt kunnen worden.